Proizvodi

Slatinska kobasica

Slatinska kobasica

SLATINSKA KOBASICA

Domaća slatinska kobasica sami svojim izgledom otkriva svoju specifičnost i različitost. Proizvedena u klaoničko-prerđivačkim pogonima u Slatini, prema recepturi majstora Mihića s polovine prošlog stoljeća, začinjena „sopjanskom“ paprikom, dimljena hladnim dimom drveta s Papuka, svojim specifičnim okusom i izgledom nadograđuje kvalitetu nadaleko poznate slavonske kobasice. Domaća slatinska kobasica nositelj je certifikata "Hrvatska kvaliteta".

Kulen Slatinski

Kulen Slatinski

KULEN SLATINSKI

Kulen slatinski prepoznatljiv je hrvatski proizvod i ekskluzivna poslastica spravljena po tradicionalnoj recepturi starih slavonskih majstora. Proizvodnja kulena počinje pripremom najboljih dijelova zrelog svinjskog mesa, kojem dodani začini, a posebice najkvalitetnija crvena paprika slavonske ravni, osiguravaju jedinstvenu punoću okusa i mirisa, a punjenje u svinjske katarine tipičan i prepoznatljiv oblik. Dugotrajno zrenje i prethodno hladno dimljenje dodatni su razlog visoke kakvoće tako jedinstvene delicije.

Kulen slatinski proizveden u Mesopreradi Slatina uzoriti je primjer „izvornog slavonskog“ – proizveden od mesa svinja uzgojenih u Slavoniji, hranjenih u Slavoniji hranom iz Slavonije i zaklanih u klaonici u Slatini – Zapadnim vratima Slavonije. Kulen slatinski nositelj je certifikata „Izvorno hrvatsko“.

Kulenova eka Slatinska

Kulenova seka Slatinska

KULENOVA SEKA SLATINSKA

U želji da izvornu deliciju – kulen slavonski kušaju što je moguće prije domišljati majstori kobasičari osmislili su, slične ili gotovo iste, sastojke napuniti u ovitak manjeg promjera. S obzirom da je promjer takvog kulena znatno manji, vrijeme zrenja istog proizvoda skratilo se za gotovo dvije trećine.

Kulenova seka slatinska svojim specifičnostima naslijeđenim od starijeg „brata“ – kulena slavonskog, s ponosom prezentira obitelj kulena Mesoprerade Slatina. Kulenova seka slatinska nositelj je certifikata „Hrvatska kvaliteta“.

Tlačenica - Mesoprerada

Tlačenica

TLAČENICA

Tlačenica ili švargl, kao rijetko koji sličan proizvod, izvorno prezentira prastari običaj jednog podneblja – Slavonsko kolinje. Stari majstori slavonskog kolinja, umorni pred kraj teškog cjelodnevnog posla, nisu mogli odoljeti, a da od mješavine kuhanih iznutrica i ostalih sitno izrezanih dijelova mesa i kožice, uz dodatak crvene paprike, papra i češnjaka ne priprave kompaktnu želatinoznu masu koju bi napunili u očišćeni svinjski želudac i skuhali.

Tlačenica Mesoprerade Slatina svojim intenzitetom začina i specifičnim okusom, otkriva kulinarske sklonosti starih majstora slavonskog kolinja.

Slanina

Slanina

SLANINA

Domaća i slatinska slanina proizvodi su koji svojom kvalitetom i domaći „štihom“ nadmađuju današnju sveprisutnu industrijsku pancetu. Proizvedena u potpuno kontroliranom proizvodnom procesu slanina je rezultat nastojanja za proizvodnjom suhomesnatih proizvoda isključivo vrhunske kvalitete.

Šunka

Šunka

ŠUNKA

Pomalo zaboravljeni proizvod slavonskog kolinja, slavonska šunka, dostojno nadograđuje lepezu suhomesnatih proizvoda. Svojom kvalitetom i dugotrajnim procesom zrenja, slavonska šunka odlikuje se specifičnim „sočnim“ okusom neodoljivo podsjećajući na izvornu domaću slavonsku šunku.

Svježe meso - mesoprerada

Svježe meso

SVJEŽE MESO

S kapacitetom klanja 50.000 tovnih svinja i 1.000 junadi, klaonica Mesoprerada d.o.o. pripada srednje velikom objektu koji zadovoljava najstrože europske standarde u proizvodnji svježeg mesa. U odobrenom klaoničkom objektu proizvodi se kvalitetno svježe svinjsko i juneće meso isključivo domaćeg podrijetla dokazive sljedivosti.

Roštilj program Mesoprerada Slatina

Roštilj program

ROŠTILJ PROGRAM

Ražnjići, čevapčići, pljeskavice, roštilj kobasice, dimljena kobasica, samo su dio proizvoda iz širokog asortimana roštilj programa koji se bazira isključivo na svježoj sirovini iz vlastite klaonice.